Hepo

Hepo biedt waterdichte oplossingen voor aanleggers van vijvers en
zwembaden
via het verwerken van glasvezel versterkt polyester.

Tip: plaats de polyester onder de boordstenen

03 - 09 - 2012

De bovenste rand van uw vijver of zwembad wordt meestal met boordstenen afgedekt. We onderscheiden twee soorten boordstenen: met of zonder neus. Boorstenen zonder neus zijn vlakke stenen – die mét neus hebben een verdikking onderaan langs de zijde van het zwembad of de vijver.

Voor de stevigheid moet de polyester tot onder de boordstenen liggen. Kiest u voor boordstenen met neus? Dan kunnen wij de polyester aanbrengen voordat de boordstenen worden gelegd. Want de neus zal de voeg verbergen die nodig is om de boordstenen te plaatsen. Kiest u voor boordstenen zonder neus, dus platte stenen? Dan brengen we eerst een boordje in polyester aan dat 10 cm op de muur en 10 cm in het bad ligt.

Daarna worden de boordstenen geplaatst en mooi opgevoegd, gelijk met de wand. Tot slot werken we de polyesterbekleding aan tot tegen de boordstenen. Hou er ook rekening mee dat polyester ongeveer 2 mm dik is. Plaats daarom uw boordstenen iets naar binnen toe ( 5 mm) om te voorkomen dat de polyester voorbij de boordstenen komt.

Categorie├źn

Archief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Uw gegevens