Hepo

Hepo biedt waterdichte oplossingen voor aanleggers van vijvers en
zwembaden
via het verwerken van glasvezel versterkt polyester.

Tip: verzorg uw flenzen

25 - 09 - 2012

Bouwt u een vijver of zwembad? Dan moet u erop letten dat uw flenzen gelijk zitten met de wand bij het maken van de kuip.

Plaats de flenzen gelijk met de wand

Alle flenzen van inspuitmonden, putten, scimmers, lampen, jetstreams en andere apparaten moeten mooi gelijk zitten met de vijver- of zwembadwand of de bodem. Hou bij een gemetst zwembad of gemetste vijver waarvan u de muren nog moet bezetten, rekening met de dikte van de bezetting. Zo zitten de flenzen na het bezetten gelijk. Resultaat? De beste én mooiste afwerking van uw wanden.

Verlijm de flenzen goed

Let er ook op dat u de flens direct goed verlijmt met de buis of het aansluitstuk achteraan. Voorkom lekken die zich tussen het metselwerk of beton kunnen bevinden. Een fit herstellen waarrond beton zit, is geen eenvoudige klus: daarvoor moet u soms zelfs een deel van de muur afbreken. Bij inspuitstukken is een tweede flens, in de eerste gedraaid, soms noodzakelijk. Let erop dat u de verbinding tussen de eerste en de tweede flens goed verlijmt, als u de tweede flens met de muur gelijkzet. Anders krijgt u misschien een fit die bijna niet valt op te sporen.

Categorie├źn

Archief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Uw gegevens